Sākta pieteikumu vērtēšana Latvijas koka arhitektūras Gada balvai 2006-2007

13.03.2008

 

Sākusies pieteikumu izvērtēšana konkursā "Latvijas koka arhitektūras Gada balva 2006 – 2007", ko organizē biedrība „Zaļās mājas" sadarbībā ar Latvijas Kokrūpniecības federāciju, AS „Latvijas valsts meži", SIA „Osmose" un citiem atbalstītājiem. Līdz pēdējam pieteikšanās termiņam 10. martam konkursa izvērtēšanai kopumā iesniegti trīsdesmit četri objekti. Žūrijas komisija otrajā kārtā iekļuvušo darbus paziņos 17. martā.

Atgādinām, ka Latvijas koka arhitektūras Gada balvas 2006 – 2007 konkursā varēja iesniegt divos pēdējos gados izstrādātus un realizētus koka arhitektūras projektus, kas nodoti ekspluatācijā līdz 2007. gada 23. decembrim un kuri realizēti Latvijā. Pieteikumi konkursam tika pieņemti septiņās nominācijās: daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas, sabiedriskās ēkas, ražošanas ēkas, savrupmājas, maza budžeta būves, koka ēku atjaunošana un koka izmantošana interjerā.

Kā liecina apkopotie dati par pieteikumu reģistrāciju, lielākais iesniegumu daudzums saņemts nominācijās „sabiedriskās ēkas" un „savrupmājas". Kā norāda žūrijas komisijas priekšsēdētājs Harijs Jordāns: "Sabiedriskajā sektorā pēdējos gados tapuši vairāki interesanti koka arhitektūras projekti. Rezultāti arī apliecina, ka koks ar savām dabiskajām un estētiskajām vērtībām iekaro cilvēku sirdis, ja runa ir par savas privātās dzīves telpas izvēli un iekārtošanu. Jācer, ka citugad lielāku aktivitāti pieteikumu ziņā piedzīvos arī pārējās nominācijas, apliecinot, ka koka arhitektūra Latvijā attīstās gan kvalitātes, gan dažādības ziņā – sākot no nelieliem privātprojektiem līdz pat iespaidīgiem industriāliem objektiem."

Uzvarētājus gaida balvas un naudas prēmijas
Konkursa uzvarētāju apbalvošana tiks veikta svinīgā ceremonijā, kas norisināsies 2008. gada 8. maijā. Vienojoties ar konkursa atbalstītājiem – Latvijas Kokrūpniecības federāciju, AS „Latvijas valsts meži", SIA „Osmose" un citiem atbalstītājiem, noteikts, ka katras nominācijas uzvarētājs saņems balvu, atzinības rakstu un naudas prēmiju 700Ls apmērā. No nomināciju uzvarētājiem tiks izraudzīts viens projekts, kas iegūs "Latvijas koka arhitektūras Gada balvu", atzinības rakstu un galveno prēmiju – 3000Ls.

Par biedrību "Zaļās mājas"
Biedrības „Zaļās mājas" mērķis ir veicināt ilgtspējīgas būvniecības attīstību Latvijā, kas ievēro ekoloģiskos ierobežojumus, atbilst mūsdienu komforta un kvalitātes prasībām un vienlaikus ir sociāli un finansiāli izdevīga. Atbalstot ilgtspējīgu būvniecību kā perspektīvu nišu, biedrības "Zaļās mājas" padomes darbā iesaistījušies pārstāvji no projektu attīstītāju, arhitektu, celtnieku, būvmateriālu ražotāju, finanšu sektora un dabas aizsardzības organizācijām, kā arī pašvaldībām un valsts institūcijām, veidojot daudzpusīgu skatījumu uz ilgtspējīgas būvniecības ideju iedzīvināšanu sabiedrībā. Plašāka informācija par biedrību "Zaļās mājas" – www.zalasmajas.lv

Informāciju sagatavoja:
Ieva Krūmiņa, biedrības "Zaļās mājas"
Sabiedrisko attiecību un mārketinga projektu vadītāja
Tālr. 67327504, 29656429, e-pasts: ieva.krumina@zalasmajas.lv

 

 

 

 

 

 

  Share on: