Informēs par konkursa Latvijas koka arhitektūras Gada balva 2006-2007 finālistiem

14.04.2008

Ceturtdien, 17. aprīlī plkst.11:00 biedrība „Zaļās mājas" mediju pārstāvjus ielūdz uz preses konferenci Rīgā, Melnsila ielā 13-3, kurā tiks sniegta informācija par konkursa „Latvijas koka arhitektūras Gada balva 2006 – 2007" finālam nominētajiem darbiem. Tajā būs arī iespēja pirmajiem iepazīties ar salīdzinoša pētījuma rezultātiem par iedzīvotāju attieksmi pret koksnes produktu izmantošanu Latvijā, Igaunijā un Zviedrijā.

Preses konferencē piedalīsies konkursa „Latvijas koka arhitektūras Gada balva 2006 – 2007" žūrijas komisijas priekšsēdētājs Harijs Jordāns un žūrijas loceklis, arhitekts Pēteris Bajārs. Žūrija lēmumu pieņēmusi pēc otrajai kārtai iesūtīto papildu materiālu izvērtēšanas un objektu apskates dabā.

Jau ziņots, ka konkursa „Latvijas koka arhitektūras Gada balva 2006 – 2007" mērķi ir noteikt labākos aizvadīto divu gadu koka arhitektūras sasniegumus Latvijā, kā arī veicināt koka izmantošanu Latvijas arhitektūras un pilsētbūvniecības attīstībā, veidojot augstvērtīgu kultūrainavas izveidi.

Konkursa „Latvijas koka arhitektūras Gada balva 2006 – 2007" otrajai kārtai žūrija izvirzīja divdesmit darbus no trīsdesmit četriem pieteiktajiem. Darbi pārstāvēti piecās nominācijās – sabiedriskās ēkas, ražošanas ēkas, savrupmājas, maza budžeta būves, koka ēku atjaunošana. Nominācijās „Daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas" un „Koka izmantošana interjerā" darbi otrajai kārtai šogad netika izvirzīti.

Konkursa svinīgā apbalvošanas ceremonija notiks šā gada 8. maijā. Sīkāka informācija par nominētajiem darbiem, galvenā uzvarētāja izraudzīšanos, apbalvošanas ceremonijas norises vietu un laiku tiks sniegta preses konferencē.

Par konkursa organizatoriem
Latvijas koka arhitektūras Gada balvas 2006 – 2007 konkursu rīko biedrība „Zaļās mājas" sadarbībā ar Latvijas Kokrūpniecības federāciju, AS „Latvijas valsts meži", Meža attīstības fondu, SIA „Osmose Latvija", AS „Riga Wood Baltic" un SIA „Raitwood Latvia". Informatīvie atbalstītāji – laikraksts „Diena", žurnāli „Latvijas Architektūra", „Latvijas Būvniecība", „Arhitektura i dizain Baltii" un „Deko".

Biedrība "Zaļās mājas" dibināta 2006. gada decembrī. Tās mērķis ir veicināt ilgtspējīgas būvniecības attīstību Latvijā, kas ievēro ekoloģiskos ierobežojumus, atbilst mūsdienu komforta un kvalitātes prasībām un vienlaikus ir sociāli un finansiāli izdevīga.


Informāciju sagatavoja:
Ieva Krūmiņa, biedrības "Zaļās mājas"
sabiedrisko attiecību un mārketinga projektu vadītāja
Tālr. 67327504, 29656429, e-pasts: ieva.krumina@zalasmajas.lv

  Share on: