29.01.2010

Biedrība "Zaļās mājas" sadarbībā ar Banku augstskolas (BA) Biznesa un finanšu pētniecības centru, rīko praktisku konferenci "Ilgtspējīgas būvniecības nodrošināšanas instrumenti un to ieviešanas iespējas Latvijā".

Konference notiks 3.februārī plkst. 15:00, viesnīcā "Hotel de Rome", Rīgā.

Plānots, ka konferenci atklās vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS).

Paredzēts, ka konferencē ar atsevišķām uzrunām un prezentācijām uzstāsies biedrības "Zaļās mājas" valdes priekšsēdētājs Andis Bunkšis, biedrības "Zaļās mājas" Ilgtspējīgas būvniecības programmas vadītāja Zane Sauka, kā arī Vides ministrijas valsts sekretāra vietniece Vija Gēme un Latvijas Arhitektu savienības padomes priekšsēdētājs Andris Kronbergs.

Konferences ietvaros paredzēta plaša diskusija ar būvniecības kompāniju, arhitektu, banku pārstāvju un atbildīgo valsts institūciju pārstāvju piedalīšanos.

Konferenci vadīs BA Biznesa un finanšu pētniecības centra direktors Andris Nātriņš.

Konference tiek rīkota sadarbībā ar Vides ministriju, pateicoties Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) finanšu instrumenta, uzņēmumu SIA „RE&RE", SIA „Knauf" atbalstam. Tā norisināsies biedrības „Zaļās mājas" projekta „Ilgtspējīgas būvniecības novērtēšanas instrumenta izstrāde un ieviešana" ietvaros, kas ietilpst EEZ finanšu instrumenta līdzfinansētajā programmā „Vides politikas integrācijas programma Latvijā" un tiek realizēts starpniecībā ar Vides ministriju. Projekta ieviešanu atbalsta iniciatīvas grupa, kurā darbojas: SIA „RE&RE", SIA „Knauf", SIA „Jaunrīgas attīstības uzņēmums", SIA „Ramirent", SIA „Saint-Gobain Celtniecības Produkti".

  Share on: