Seminārs par zaļā iepirkuma iespējām būvniecībā un apsaimniekošanā

02.10.2008

6.oktobrī Rīgā, viesnīcā Konventa sēta (zālē Georgs) Kalēju ielā 9/11 no plkst.14.30 norisināsies biedrības „Zaļās mājas” rīkotais seminārs valsts un pašvaldību institūciju darbiniekiem „Zaļais iepirkums būvniecībā un apsaimniekošanā. Esošā situācija un neizmantotās iespējas”.

Seminārā tiks sniegta informācija par zaļā iepirkuma realizēšanas iespējām un nosacījumiem būvniecībā un apsaimniekošanā, zaļā iepirkuma tiesisko regulējumu un praksi, apzināti un analizēti viedokļi par barjerām, kas ierobežo tā pielietošanu.
Zaļā iepirkuma veicināšanai valsts un pašvaldību publiskajos iepirkumos ir nozīmīga loma, jo pašreizējie ražošanas un patēriņa modeļi ir viens no galvenajiem šķēršļiem ilgtspējīgai attīstībai; valsts pārvaldes institūcijas kā būtisks tirgus ietekmētājs, veicot publiskos iepirkumus, ir līdzatbildīgs situācijas uzlabošanai. Ieviešot zaļo iepirkumu būvniecībā, valsts un pašvaldību iestādes atbalsta videi draudzīgu uzņēmumu darbību vienā no lielākajām tautsaimniecības nozarēm, kā arī sniedz pozitīvu piemēru iedzīvotājiem un uzņēmumiem. Semināra rīkošana notiek pateicoties Latvijas vides aizsardzības fonda un Aizkraukles bankas finansiālam atbalstam.

Skatīt semināra programmu [PDF]

Interesentus lūdzam informēt par savu dalību seminārā: info@zalasmajas.lv, norādot vārdu, uzvārdu un ieņemamo amatu līdz 3.oktobrim. Ieeja brīva.

Sīkāka informācija:
Ieva Krūmiņa,
Biedrības „Zaļās mājas" SA
un mārketinga projektu vadītāja
67327504, 29656429
eva.krumina@zalasmajas.lv
www.zalasmajas.lv

 

 

  Share on: