Izstāde par ilgtspējīgu būvniecību Latvijas Arhitektūras muzejā

15.05.2010

14. maijā, klātesot būvniecības un arhitektūras nozaru pārstāvjiem un citiem interesentiem Latvijas Arhitektūras muzejā Rīgā, Mazajā pils ielā 19 atklāta izstāde: Kas ir ilgtspējīga būvniecība? Biedrība Zaļās mājas atbild uz biežāk uzdotajiem jautājumiem.

„Kas ir ilgtspējīga būvniecība?", „Ko tas nozīmē praktiski?", „Ko tā spēj dot man kā cilvēkam, sabiedrības loceklim, uzņēmējam, zemeslodes iedzīvotājam?" – uz šādiem un līdzīgiem jautājumiem atbildes iespējams gūt jaunatklātajā izstādē, kas vēsta par būvniecības izaicinājumiem sabiedrības globālajā attīstības kontekstā.

„Par ilgtspējīgu attīstību ir jādomā tāpēc, ka šobrīd cilvēces kopējā rīcība nav ilgtspējīga. Ilgtspējīga būvniecība paredz, lai tajā ikviens lēmums ir ekoloģiski, sociāli un ekonomiski pārdomāts – lai gan mums, gan arī nākamajām paaudzēm būtu iespēja dzīvot drošā, tīrā, veselīgā vidē, izvairoties no neadekvātiem tēriņiem mājokļu uzturēšanai," atklāšanas pasākumā sacīja biedrības „Zaļās mājas" projektu vadītāja Zane Sauka.
„Vērojot pasaules tendences būvniecības attīstībā, esmu pārliecināts, ka tā ir labākā izvēle ne tikai ēkas pircējam, bet arī visām būvniecības procesā iesaistītajām pusēm. Tādēļ aicinām interesentus – uzņēmumus un speciālistus iesaistīties un sadarboties ilgtspējīgas būvniecības atbalstam. Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības novērtēšanas sistēmas izstrāde, ko organizē biedrība „Zaļās mājas," un atbalsta virkne sociāli atbildīgu būvniecības uzņēmumu, ir reāla iespēja piedalīties," uzsvēra biedrības valdes priekšsēdētājs Andis Bunkšis.

Izstāde Latvijas Arhitektūras muzejā apskatāma līdz š.g. 22. jūnijam, tās apmeklējums ir bez maksas. Apmeklētāji ir īpaši gaidīti starptautiskās akcijas Muzeju nakts ietvaros 15. maijā, kad apmeklētājiem būs apskatāma arī tēmai veltīta videoprogramma. Šogad muzeju akcijas vienojošā tēma ir ekoloģija un moto „Par tīru pasauli!". Sīkāka informācija par izstādes darba laiku ikdienā un Muzeju nakts ietvaros: www.archmuseum.lv, ilgtspējīgu būvniecību: www.zalasmajas.lv.

Papildu informācija
Izstādi rīko biedrība „Zaļās mājas" projekta „Ilgtspējīgas būvniecības novērtēšanas instrumenta izstrāde un ieviešana" ietvaros, EEZ finanšu instrumenta līdzfinansētajā programmā „Vides politikas integrācijas programma Latvijā", kuru pārrauga LR Vides ministrija. Projektu atbalsta iniciatīvas grupa: SIA „RE&RE", SIA „Knauf", SIA „Jaunrīgas attīstības uzņēmums", SIA „Ramirent", SIA „Saint-Gobain Celtniecības Produkti".
Biedrības „Zaļās mājas" mērķis ir veicināt ilgtspējīgas būvniecības attīstību Latvijā, kas ievēro ekoloģiskos ierobežojumus, atbilst mūsdienu komforta un kvalitātes prasībām un vienlaikus ir sociāli un finansiāli izdevīga. Vairāk informācijas par aktivitātēm: /wp-content/uploads/jaunumi/

Informāciju sagatavoja:
Ieva Krūmiņa
Biedrība „Zaļās mājas"
SA un mārketinga projektu vadītāja
Tālr: 29656429, ieva.krumina@zalasmajas.lv

  Share on: