Aicinājums dibināt biedrību ilgtspējīgas būvniecības atbalstam

28.05.2010

Progresējot Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības novērtēšanas un sertifikācijas sistēmas izstrādei uz BREEAM* bāzes, projekta organizatori (t.i., biedrība „Zaļās mājas") un šī brīža aktīvākie atbalstītāji (SIA „RE&RE", SIA „Knauf", SIA „Jaunrīgas attīstības uzņēmums", SIA „Ramirent", SIA Saint-Gobain Celtniecības produkti) aicina dibināt un apvienoties jaunā organizācijā, kas rūpētos par ilgtspējīgas būvniecības jautājumiem Latvijā. Šīs organizācijas galvenie darbības virzieni būs ilgtspējīgas būvniecības popularizēšana, attiecīgi izglītības jautājumi, Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības novērtēšanas un sertifikācijas sistēmas (t.i., BREEAM Latvijas versijas) uzturēšana, kā arī vietēja un starptautiska sadarbība ilgtspējīgas būvniecības veicināšanā mūsu valstī.


Augstāk minētā kontekstā, aicinām interesentus apsvērt dalību organizācijas dibināšanā ilgtspējīgas būvniecības atbalstam Latvijā, parakstot Nodomu protokolu (pielikumā). Nodomu protokola parakstīšana plānota otrdien, šī gada 8. jūnijā, plkst. 18.00 Latvijas Arhitektūras Muzejā, Mazajā Pils ielā 19 (Vecrīgā). Lūgums visiem, kas izlems par labu protokola parakstīšanai, darīt to zināmu, nosūtot elektronisku vēstuli biedrības „Zaļās mājas" projektu vadītājai Zanei Saukai (zane.sauka@zalasmajas.lv) līdz piektdienai, šī gada 4.jūnijam. Vēstulē aicinām norādīt uzņēmuma/ organizācijas nosaukumu, adresi, personu, kas dokumentu parakstīs, kā arī šīs personas amatu, lai atbilstoši varētu sagatavot protokola versiju parakstīšanai. Vienlaicīgi ar protokola parakstīšanu, Latvijas Arhitektūras muzejā būs iespējams apskatīt biedrības organizētu izstādi „Kas ir ilgtspējīga būvniecība? Biedrība Zaļās mājas atbild uz visbiežāk uzdotajiem jautājumiem".

Biedrība „Zaļās mājas" aicina pārsūtīt šo informāciju visiem, kuriem tā varētu būt interesējoša.

* Metode tiek izstrādāta uz Lielbritānijas vides novērtēšanas metodes BREEAM (British Environmental Assessment Method) bāzes, pielāgojot to Latvijas klimatiskajam, ģeogrāfiskajam, sociāli-ekonomiskajam u.c. kontekstam.

Nodomu protokols [DOC]

Papildu informācija:
Zane Sauka
Biedrības „Zaļās mājas" projektu vadītāja
29194600, zane.sauka@zalasmajas.lv

  Share on: