18.05.2012

Sestdienas, 19.maija vakarā, kad Muzeju nakts pasākumu programmas ietvaros apmeklētājiem visā Latvijā durvis vērs dažādi muzeji, pirmo reizi plašākai sabiedrībai Mežaparka estrādes telpās būs iespēja apmeklēt izstādi "IepazīstiesKoks!".

Muzeja naktī izstādes ekspozīcijas apskate notiks, izejot dažādas atraktīvas pieturas, paredzētas arī jautras aktivitātes bērniem kopā ar Meža māti, Raganiņu un citiem Tērvetes pasaku meža iemītniekiem. Visi apmeklētāji tiks aicināti veidot savu rakstu viesu grāmatā – aužot klūdziņu deķi. Pavasara nakts dzestrumu pārvarēt palīdzēs silta zāļu tēja, bet jestrākiem viesiem darbosies meža karaoke.

Erudītie un visu zināt gribošie savas spējas varēs demonstrēt dažādos konkursos, mēģinot atbildēt uz jautājumiem – Kāpēc koka kuģu ēra nav beigusies? Kas saista Porsche sporta automašīnas ar Latvijas bērzu? Kāpēc Zviedrijas karali ikdienas gaitās pavada Latvijas koks?

Muzeju nakts dalībniekiem līdz izstādei "IepazīstiesKoks!" būs iespējams aizkļūt arī ar personisko autotransportu, iebraucot Mežaparka teritorijā no Viestura prospekta puses vai velosipēdu (stāvvieta visa žoga garumā), savukārt apmeklētāju ērtībām, kuri uz estrādi dosies no Zooloģiskā dārza puses, kursēs arī ekskursiju vilcieniņš.

Izstāde "IepazīstiesKoks!" ir tapusi sadarbojoties visai Latvijas meža nozarei, saprotamā veidā vienuviet parādot visu mežsaimniecības ciklu no sēklu ieguves līdz koksnes pilnīgai pārstrādei. Izstāde bez maksas būs atvērta no š.g. 26.maija visu vasaras sezonu katru sestdienu no plkst.11 līdz 18. Darba dienās izstāde ir pieejama iepriekš pieteiktām grupām.

  Share on: