Vieslekcijas par koka izmantošanu interjera dizainā pulcē dažādu augstskolu studentus

25.02.2014

Vieslekcijas par jaunākajām tendencēm koka izmantošanā interjera dizainā Zviedrijā, kas norisinājās š.g. 19. februārī Latvijas Mākslas akadēmijā, Rīgā, pulcēja ap 60 dizaina un arhitektūras nozaru studentus no dažādām mācību iestādēm Latvijā: Latvijas Mākslas akadēmijas, Rīgas Tehniskās universitātes, Baltijas Starptautiskās akadēmijas, Latvijas Lauksaimniecības universitātes un Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas. Lektori – praktizējoši zviedru arhitektūras un interjera dizaina speciālisti Andreas Martin Löf un Pye Aurell Ehrström savās prezentācijās iepazīstināja ar dizaina attīstības tendencēm Zviedrijā, akcentēja koka kā moderna un ekoloģiska materiāla nozīmi, kā arī dalījās ar savu pieredzi kokmateriālu izmantošanā, veidojot interjera projektus.

„Prieks, ka mums ir pieejams savs dabīgs materiāls, ko varam izmantot dizainā – koks ir elegants, plastisks un konstruktīvs, piemērots dažādu dizaina ideju īstenošanai," atklāšanas uzrunā sacīja Latvijas Mākslas akadēmijas Vides mākslas katedras vadītājs Alnis Mitris. „Būsim gandarīti, ja zviedru speciālistu vieslekcijas kalpos par iedvesmas avotu mūsdienīgu koka dizaina projektu realizēšanai Latvijā," atklāšanā pauda pasākuma organizatora – biedrības „Zaļās mājas" valdes priekšsēdētājs Harijs Jordāns.

Lekciju ievadā tika sniegts ieskats par pārmaiņām zviedru dizainā, tendencēm un formu meklējumiem no pagājušā gadsimta septiņdesmitajiem gadiem līdz mūsdienām. Andreas Martin Löf dalījās savā pieredzē galvenokārt par mēbeļu dizainu, atklājot, kā koku var izmantot jaunos un netradicionālos veidos. Pye Aurell Ehrström savā prezentācijā aplūkoja dažādus interjera dizaina projektus, pievēršoties materiālu tekstūras mijiedarbībai un koka izmantošanas iespējām kā jaunu, tā atjaunojamu projektu realizēšanā.

Vieslekcijas notika starpvalstu sadarbības projekta „North European Wood Promotion Network" ietvaros un tās organizēja biedrība zaļās būvniecības veicināšanai „Zaļās mājas", sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju un Dizaina informācijas centru.

Foto: Andreas Martin Löf design

Informāciju sagatavoja:
Ieva Krūmiņa,
Biedrības "Zaļās mājas"

  Share on: