Jelgavā bērnus aicina uz Cūkmena kokmīļu darbnīcu

Ar koka manifesta pasniegšanu Jelgavai, bezmaksas Cūkmena kokmīļu darbnīcu un zinošu ekspertu sarunām otrdien, 26. jūlijā, no plkst. 16.00 līdz 20.00 Jelgavā, Raiņa parkā, Cūkmens kopā ar pasākuma vadītāju Annu Rozīti atklās Vislatvijas tūri, lai atgādinātu cilvēkiem par koku un tā nozīmi mūsu ikdienā.

 

Cūkmens jau izsenis zināms kā dabas draugs un aizstāvis, kurš iestājas par tīru mežu un nepiesārņotu vidi. Sabiedrība kļūst arvien izglītotāka vides jautājumos, tāpēc Cūkmens sper soli tālāk – sapulcējis ap sevi zinošu ekspertu un draugu komandu, viņš sāk Cūkmena kokmīļu darbnīcas tūri pa Latviju. Tās ietvaros Latvijas populārākais dabas draugs viesosies kopumā 5 pilsētās – 26. jūlijā Jelgavā, 30. jūlijā Rēzeknē, 13. augustā Valmierā, 20. augustā Liepājā un savu lielo vasaras ceļojumu noslēgs 26. augustā Rīgā, Lucavsalas atpūtas parkā.

 

Visās pilsētās Cūkmena kokmīļu darbnīcā bērni varēs iepazīt koka labās īpašības, veidojot dažādas jaunas lietas no koka – lellītes, vilciņus, savu pirmo vizītkarti un daudz ko citu. Būs pieejamas spēles, animācijas īsfilma Koks – veselīgs materiāls un citas izzinošas aktivitātes, kas būs interesantas arī lielajiem kokmīļiem.

 

Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē koktēlnieki nolēmuši radīt Cūkmena koka skulptūru, kas iemiesos koka vērtības un simboliski aicinās ikvienu novērtēt koku un tā sniegtās iespējas. Skulptūras ideja tiks meklēta konkursā Uzzīmē koka Cūkmenu. Konkursā tiks aicināti piedalīties bērni vecumā līdz 10 gadiem, un tas norisināsies laikā no 26. jūlija līdz 20. augustam. Iesniegtos darbus izvērtēs žūrija, un radošākā risinājuma autora darbs pārtaps īstā koka skulptūrā. Galvenās balvas ieguvējs varēs uzrīkot draugu ballīti Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē kopā ar Cūkmenu. Savas idejas mazie kokmīļi varēs uzzīmēt un iesniegt Cūkmena kokmīļu darbnīcās, kā arī pa pastu vai personīgi AS Latvijas valsts meži birojā Rīgā, Vaiņodes ielā 1.

 

Kampaņu Nemēslo mežā! jau vairāk kā 10 gadus organizē AS Latvijas valsts meži sadarbībā ar Latvijas Vides aizsardzības fondu. Tās ietvaros šogad bērni aicināti piedalīties Cūkmena kokmīļu darbnīcā, kā arī kopā ar savu bērnudārzu iesaistīties LVM ekoprogrammā Cūkmena detektīvi.

 

Par jaunumiem stāsta LVM kampaņas Nemēslo mežā! galvenais varonis Cūkmens: “Šogad esmu sācis runāt ne tikai par sliktajām, bet arī labajām meža lietām, lai ikviens saprastu, kāpēc mežs ir tik īpašs. Mežs mūs nodrošina ne tikai ar svaigu gaisu, bet arī koksni, kas ir viens no videi draudzīgākajiem materiāliem, ar ko var droši spēlēties bērni. To mēs mācāmies LVM ekoprogrammā bērnudārziem Cūkmena detektīvi, kā arī atklājam Cūkmena kokmīļu darbnīcā.”

 

 

 

Vairāk informācijas:

Inese Blaune

Sabiedrisko attiecību konsultante

M: 26196529

E: inese@deepwhite.lv

  Share on: