Biedrība „Zaļās mājas” ielūdz uz arhitekta Gerta Vingarda vieslekciju

20.11.2010

Ceturtdien, 6. decembrī, plkst. 12:00 arhitekti, būvniecības nozares profesionāļi un mediju pārstāvji laipni aicināti uz Rīgas Latviešu biedrības nama Zelta zāli Merķeļa ielā 13, Rīgā, kur notiks zviedru arhitekta Gerta Vingarda (Gert Wingardh) vieslekcija par koksnes konstrukciju izmantošanu arhitektūrā. Aicinām izmantot iespēju noklausīties šī izcilā skandināvu arhitekta prezentāciju, kurā tiks apskatīti viņa ievērojamākie darbi un jaunākie projekti, atainojot plašās koka izmantošanas iespējas, sākot no privātmājām līdz pat grandiozām publiskām ēkām.

Semināra otrajā daļā veicināsim diskusiju par koka arhitektūras attīstību Latvijā. To ar apskatu par pašreizējo situāciju Latvijā ievadīs arhitektu biroja „Depo projekts” pārstāvis Ervins Krauklis. Aicinām ikvienu, kurš ir ieinteresēts šajā diskusiju tematā un vēlētos sniegt savus papildinājumus, ierosinājumus un komentārus apskatam, līdz š.g. 26. novembrim sazināties ar Ervīnu Kraukli (ervins@depoprojekts.lv) vai biedrību „Zaļās mājas” (67327504, info@zalasmajas.lv).

Seminārs notiek starpvalstu sadarbības projekta „North European Wood Promotion network” ietvaros, pateicoties Zviedrijas Kokrūpniecības federācijas Skogsindustrierna atbalstam.

Par Gertu Vingardu

1951. gadā dzimušais Gerts Vingards ir viens no nozīmīgākajiem zviedru arhitektiem, kura darbi guvuši atzinību ne tikai Skandināvijā, bet arī pasaulē. Pieņemot jaunās arhitektūras tendences, iedvesmojoties no apkārtējās vides un vienlaikus saglabājot skandināvu tradīcijas, Gerts Vingards radījis vairākus arhitektu un sabiedrības atzītus projektus (piemēram, publiskais zinātnes centrs “Universeum” Gēteborgā, Ārlandas gaisa satiksmes tornis u.c.), kā arī saņēmis dažādas arhitektūras balvas.

Šā gada novembrī Gerta Vingarda projektētajai Zviedrijas vēstniecībai Vašingtonā (ASV) piešķirta 2007. gada Kaspera Salina balva. Tā ir nozīmīgākā arhitektūras balva Zviedrijā, ko ik gadu pasniedz Zviedrijas Arhitektu asociācija. Šo balvu par augstu arhitektūras standartu veicināšanu savos projektos viņš ieguvis arī 1988., 1993., 2001. un 2006. gadā.

Prezentācijā par koka konstrukciju izmantošanu arhitektūrā Gerts Vingards aplūkos piecus dažādus piemērus – projektus publiskās un privātās būvniecības sfērā. Papildus informācija par arhitektu Gertu Vingardu – www.wingardh.com.

Pasākuma norise 6. decembrī Rīgas Latviešu biedrības namā

11:00 – 11:45 Preses konference Zelta zāles salonā
11:45 – 12:00 Semināra dalībnieku reģistrācija (pēc iepriekšējas pieteikšanās) Zelta zāles foajē
12:00 – 12:45 Arhitekta Gerta Vingarda (Gert Wingardh) vieslekcija Zelta zālē „Koka konstrukciju izmantošana arhitektūrā. Pieci dažādi piemēri.”
12:45 – 13:00 Jautājumi vieslektoram Gertam Vingardam
13:00 – 13:10 Kafijas pauze Zelta zāles foajē un salonā
13:10 – 13:30 Arhitekta Ervīna Kraukļa (SIA “Depo projekts”) apskats par koka arhitektūras attīstības tendencēm Latvijā, Zelta zāle.
13:30 – 13:45 Diskusija, jautājumi un komentāri
13:45 – 14:00 Informācija par Latvijas koka arhitektūras balvu 2006-2007, Zelta zāle
14:00 – 15:30 Furšets un neformālas diskusijas Zelta zālē, foajē un salon

Reģistrācijas kārtība

Seminārs arhitektiem, būvniecības nozares profesionāļiem un mediju pārstāvjiem ir bez maksas, ar iepriekšēju pieteikšanos. Lūdzam aizpildīt reģistrācijas anketu un nosūtīt to uz info@zalasmajas.lv. Reģistrācijas termiņš: 3. decembris.

Gadījumā, ja esat reģistrējies, bet neparedzētu apstākļu dēļ semināru nevarat apmeklēt, lūdzam ziņot par atsaukumu.
Semināra darba valodas: latviešu un angļu (tiks nodrošināts tulkojums).
Vietu skaits ir ierobežots.

Sīkāka informācija pa tālruni: 67327504

Informāciju sagatavoja

Ieva Krūmiņa,
Biedrības „Zaļās mājas"
Sabiedrisko attiecību un mārketinga projektu vadītāja
Tālr. 67327504, 29656429
ieva.krumina@zalasmajas.lv

Foto: Hans Geda

  Share on: